logo

Matism


Wat is Matism?
Matism is de verzamelnaam voor mijn activiteiten op het gebied van literatuur, architectuur en kunst. Mijn werk als zorgdeskundige vergt creativiteit en een brede interesse. Noodzakelijk om oplossingsgericht te kunnen denken. Aan de andere kant geeft Matism mij inspiratie voor mijn werk. Mijn creativiteit wordt geprikkeld door elke uitdaging die ik aanga.

Het Lodbjerghøj
Innoveren en creëren zijn sinds mijn jeugd door mijn ouders en omgeving vol passie gestimuleerd. Ik ben opgegroeid in een gezin met een familiebedrijf, een vastgoedonderneming. Vanaf mijn 18e nam ik actief deel in het bedrijf.

Ik vond het Lodbjerghøj in de duinen aan de Deense westkust. Een karakteristiek houten vakantiehuis met rieten dak, in een landschap om verliefd op te worden. Ik trof het huis aan in erbarmelijke staat en begon een grondige renovatie. Met zachte hand en veel respect voor het authentieke ambachtelijke handwerk.

In 2008 is het huis geselecteerd als architectonisch erfgoed.

Beelden van het innerlijke landschap
Samen met de Nederlandse fotograaf Rob Elsjan maakte ik in 1999 het boek ‘Billeder fra de indre landskab’. Gedichten en foto’s, gedrukt op speciaal papier en fraai ingebonden. De teksten vertellen over de liefde tussen mensen, dilemma’s, erotiek en dood.

Het boek ontving lovende kritieken en kreeg een plaats in de Deense Koninklijke Bibliotheek.

Een paar recensies:
  • “Elegant, echt en mooi uitgevoerd. Kirsten Tinneveld was terecht trots over haar debuut: ‘Beelden van het innerlijke landschap’. Het is een gedichtenbundel boven het gemiddelde. Ingebonden op ambachtelijke wijze met perkamentpapier en kleurenfoto’s die als omlijsting dienen voor de gedichten.”
  • “Beeldschone gedichten.”
  • “Kunsthandwerk.”
  • “Een driedimensionaal kunstwerk.”